Jag är DRIV Innovation!

By januari 3, 2018Uncategorized

Namn
Niklas Lyckerev

Jobbtitel
Elektroingenjör

Utbildning
Började på Mitthögskolan i Östersund och valde först produktionsteknikprogrammet men hoppade över till elektronikingenjör efter första året.

Första arbete efter studierna
Anställdes som trainee på Solectron i Östersund direkt efter studierna. Tyvärr var timingen inte den bästa, året var 2001 och elektronikbranchen började tvärdyka. Blev kvar i 1 år innan den stora neddragningen.

 

Yrkesliv
Efter Solectron jobbade jag som lärare i 6 år. Först på armens tekniska skola och sedan på ett privat företag som bedrev utbildning inom fordonssystemteknik. Arbetade efter det på Gelab med bl.a produktiontestutveckling och som projektledare för introduktion av nya produkter i fabriken. Kommer senast från ADB Safegate och rollen teknisk säljingenjör.

Personlig egenskap
Är grym på att hitta problem….. och möjligheter. Med det menar jag att jag är bra på att lyfta blicken och se sammanhangen samt kunna se hur något går att genomföra eller förbättra.

Bäst med DRIV Innovation
Är ju ny på driv, men det jag tror kommer bli roligast är att få arbeta med flera olika projekt/företag som är verksamma i olika branscher.

Hur ser framtiden ut för DRIV?
Jag tror på den lokala förankringen och möjligheterna det skapar. Sedan tror jag att mixen av kompetenser och medlemsföretag med olika verksamheter skapar goda förutsättningar för win-win

 

Leave a Reply